marți, 16 octombrie 2012

Primii doi ani de CĂRȚI CU COLȚI


În blogosfera din România, un segment destul de substanțial este cel rezervat cărților. Apar tot mai multe bloguri dedicate aparițiilor editoriale mai noi sau chiar mai vechi, și multe dintre ele colaborează îndeaproape cu cele mai importante edituri din țara noastră. Unul dintre cele mai interesante și reușite astfel de bloguri se intitulează Cărți cu colți, și împlinește azi, 17 octombrie, doi ani de la apariție. Despre acest eveniment, o las să vorbească pe invitata mea de azi, Julia Ivashkov, una dintre cele mai active componente ale echipei Cărților cu colți, căreia îi doresc mulți ani plini de succese și satisfacții. Tort aniversar

„În primul rând, țin să îi mulțumesc lui Adrian pentru acest guest post, cu ocazia celebrării celor 2 ani de activitate ai blogului Cărți cu Colți.
Blogul Cărţi cu Colţi a fost lansat în data de 17 octombrie 2010 din dorinţa de a crea o comunitate a iubitorilor de cărţi, în special fantasy, un gen literar abia intrat pe piaţa din România.
 
coltiBS
 
Mi-am dorit să creez un blog care să ajute cititorii de fantasy din România să se familiarizeze cu autorii de gen din SUA în special, dar în acelaşi timp să le facilitez accesul la carţile publicate de editurile din ţara noastră. Aşa a început colaborarea cu Leda, care a reușit să contracteze serii fantasy deja consacrate și care  a văzut potenţialul blogului  şi a optat pentru Blogul Carti cu Colti  pentru a-şi promova noutăţile. În timp, încrederea in blog a crescut, astfel că în prezent blogul beneficiază de sponsorizări de la mai multe mari edituri din România - Leda, Nemira, Editura Trei, Corint, Adevărul - dar și  din SUA, Entangled Publishing și Spencer Hill Press, precum si de la două librării online, Libris si Book City.
De asemenea, blogul a beneficiat de concursuri sponsorizate de autori fantasy foarte iubiţi de publicul din întreaga lume, care le-au trimis câştigătorilor cărţi cu autograf (Karen Marie Moning, Josephine Angelini, Darynda Jones, Jaz Primo, Lia Habel, T.J Boje, Caris Roane, Nalini Singh, Kendare Blake, Stacey Kade, Alexandra Ivy, Michael Grant, Larissa Ione, Sylvain Renard… și lista continuă).
Informaţiile publicate pe blogul Cărţi cu colţi au stat la baza unor articole publicate în două prestigioase reviste din România: revista SF “Galileo” şi revista “Bravo”.
De la lansarea blogului, informaţiile, recenziile şi concursurile au atras un număr mare de accesari, istoricul general al afișărilor pe pagină în prezent fiind de 512.000 vizualizari, nivelul accesărilor zilnice alternând între  1000-4000.
 
coltiFB
 
Blogul folosește conceptul new media pentru promovarea și distribuirea informaţiilor venite de la edituri şi de la autori.  Poate fi urmărit și pe Facebook (1860 de fani în prezent), existând și varianta abonării prin e-mail. Ne puteți vizita la adresa http://raftul-cartilor-vampiresti.blogspot.ro/ sau, pur și simplu, căutând pe Google „carti cu colti’’.
Din echipa blogului fac parte Ana, Eva, Sunshine, Andreea, Blacky, Mădălina și Lucia, alături de mine, Julia. Probabil vă întrebați de ce un număr atât de mare. Suntem prietene, și prietenii se ajută.
Vă mulțumim pentru tot!”


3 comentarii:

  1. Felicitari fetelor , deoarece impreuna au putut crea un asemenea blog , cu posturi originale ci nu copy-paste-uri . Impreuna reusesc sa publice niste articole ce uneori ne reamintesc de unele chestii , sau altele pe care nu le stiam , si ne fac fericiti :) .
    Ii urez un calduros la multi ani blogului Carti cu colti , si le doresc fetelor succes cu blogul in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări fetelor. În special ţie, Julia. Ştiu cât de mult ai muncit ca să "creşti" blogul. Nu a fost o muncă uşoară, dar tu ai reuşit.
    Sincere felicitări.
    Ţineţi-o tot aşa, fetelor

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!

    RăspundețiȘtergere