luni, 8 octombrie 2012

”Creatura”, by Nely Cab. O carte care nu poate să treacă neobservată


Tocmai am terminat de tradus o carte care, până acum, ocupă un loc fruntaș în preferințele mele pe anul 2012. Se numește „Creatura”, și-i aparține scriitoarei Nely Cab. Urmează să apară curând la Editura Leda, binecunoscut imprint al Grupului Editorial Corint.

Isis Martin e o tânără în vârstă de șaptesprezece ani. Se apropie de optsprezece, vârstă la care va deveni o tânără adultă în toată legea. Vârstă la care se spune că viața abia începe. Numai că, pentru Isis, la optsprezece ani începe o cu totul altă viață…

Trailerul cărții

Totul începe când Isis începe să viseze că ajunge pe un câmp de maci, la vremea amurgului. În depărtare, zărește o siluetă întunecată care, cu timpul, începe să devină amenințătoare.  Isis este cuprinsă de teamă. Acum, îi este frică să mai adoarmă, ca nu cumva să fie atacată de făptura aceea înfricoșătoare. Cu toate acestea, până la urmă își adună curajul și o înfruntă. Constată că, de fapt, este un tânăr superb, înalt, cu un corp scuptural, pielea aurie și… aripi! Și evident că surprizele nu se opresc aici. De fapt, abia încep. Atât pentru eroină, cât și pentru cititor, care urmărește cu sufletul la gură o poveste cu numeroase întorsături neprevăzute, într-o succesiune foarte bine gândită.  Personajele, foarte inspirat creionate, vor atrage mai mult ca sigur numeroși fani printre cititorii români, așa cum și-au adunat foarte mulți admiratori din rândul publicului de limbă engleză. Se poate vedea și pe Facebook, unde eroul principal, David Chios, are pagina proprie:

De asemenea, multe lucruri interesante despre carte și despre autoarea ei se găsesc pe pagina:

Bun. Acum, despre autoare: Nely Cab s-a născut pe 9 decembrie 1974 în orășelul Los Fresnos, din sudul statului american Texas. Tot acolo domiciliază și în prezent, împreună cu soțul său, Oscar, și cu fiul lor, Max. În 2008 și-a publicat prin forțe proprii romanul Creatura, primul volum al unei serii care se anunță foarte spectaculoasă. În afara scrisului, Nely adoră să deseneze și să picteze, copacul de pe coperta cărții fiind chiar opera ei. Iată imaginea, chiar pe site-ul autoarei, unde puteți găsi și mai multe informații.

De asemenea, cei interesați pot afla noutăți despre Nely pe blogul ei personal:

De curând, Nely anunța, cu multă bucurie, că drepturile de traducere în limba română a volumului Creatura au fost achiziționate de Editura Leda, numărul 1 din România în domeniul literaturii pentru tinerii adulți.

Nely Cab, anunțând viitoarea apariție a cărții sale la Editura Leda

Data la care va apărea în limba română Creatura va fi anunțată în timp util pe site-ul editurii, http://www.ledabooks.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu