vineri, 12 octombrie 2012

12 motive de bucurie pentru o zi de 12 (partea a 3-a din 3)

 

Ajungem acum la primele locuri din topurile britanice ale lunii octombrie 1977. Da, asta a fost acum 35 de ani… Frumoase vremuri! Și muzica era cu totul altfel decât cea de azi, lucru de care sper că vă voi convinge în continuare.

 

În episodul trecut, aminteam despre faptul că 1977 a fost anul în care Elvis a părăsit definitiv scenele din lumea noastră. Tot în 1977, pe 6 iunie, apărea ultimul său single antum, cu piesa Way Down. Pe vremea aceea, ascultam topurile la Europa Liberă, și redactorul de pe atunci a comentat, prezentând single-ul acesta: „Mai jos de-atât nici nu se poate”. Discutabil…

 

Locul 4 în UK Charts, octombrie 1977: Elvis Presley – Way Down

 

Pe locul 3 întâlnim o piesă care mi-a fost tare dragă pe-atunci, și pe care o ascult cu plăcere și azi, ca și pe multe altele din acea vreme. Mayte Mateos și Maria Mendiola, adică Baccara, două prietene, și nu surori, cum se spunea la Radio București, în virtutea inerției (vezi Andrews Sisters = Surorile Sisters!), au cam spart topurile cu single-ul pe care-l vom asculta în continuare împreună. Au mai urmat câteva hituri, dar numai până în 1981, când duetul s-a destrămat.

 

Locul 3 în UK Charts, octombrie 1977: Baccara – Yes Sir I Can Boogie

 

Aproape de vârf se situează trioul feminin Belle Epoque, originar din Paris. Hitul lor cel mai important, Black is Black, este o reinterpretare adecvată la moda disco a unui succes din anul 1966 al trupei rock spaniole Los Bravos. Solista Evelyn Lenton (zisă și Evy) și cele două susținătoare vocale ale sale, Jusy Fortes (sau Judy Lisboa, originară din Capo Verde), și Marcia Briscoe (sau Marcia Briscue, din Atlanta, Georgia), au mai cunoscut un singur succes major, în 1978, cu Miss Broadway.

 

Locul 2 în UK Charts, octombrie 1977: Belle Epoque – Black is Black

 

În fine, ajungem la Number One. În octombrie 1977, topurile din Marea Britanie au fost cucerite de actorul și cântărețul David Soul, cunoscut și ca interpret al rolului Hutch din popularul serial de televiziune Starsky and Hutch. Ca muzician, a debutat în anul 1967, afirmând în cadrul unui show televizat: My name is David Soul, and I want to be known for my music. În același an, avea să apară în serialul Flipper și într-un episod din Star Trek. Primul succes major în muzică a venit în 1976, cu piesa Don’t Give Up On Us, locul 1 în S.U.A. și în Marea Britanie. A urmat, în 1977, această Silver Lady, cu care a atins prima poziție doar în UK.

 

Locul 1 în UK Charts, octombrie 1977: David Soul – Silver Lady

 

Să-mi spuneți dacă v-a plăcut cu ce v-am „tratat” astăzi, și dacă vreți să repet figura și altădată! Weekend plăcut tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu