vineri, 12 octombrie 2012

12 motive de bucurie pentru o zi de 12 (partea a 2-a din 3)


Constat că v-a plăcut ideea, așa că, haideți să ne veselim mai departe! Mai ales că topul britanic din luna octombrie a anului 1977 a cuprins piese destul de animate. Da, și ceva melancolie, dar… asta la momentul potrivit! Deocamdată, let’s dance!

Pe locul 8 s-a situat cvartetul american Ram Jam. Tot din categoria „one-hit wonders”: cu toate că era în activitate încă din 1970, trupa a cunoscut unicul succes în topuri cu piesa Black Betty, difuzată și astăzi de multe posturi de radio.

Locul 8 în UK Charts, octombrie 1977: Ram Jam – Black Betty

Urcăm la locul 7 și nimerim peste domnul Roderick David Stewart, dragul nostru „Rod”. Evident, îl știe toată lumea, ar fi și culmea să mai stăm de explicații. Piesa You’re in my Heart face parte din albumul Foot Loose & Fancy Free, în care Rod Stewart este acompaniat de un supergrup cuprinzându-i pe Carmine Appice, Phil Chen, Jim Cregan, Billy Peek, Gary Grainger și John Jarvis.

Locul 7 în UK Charts, octombrie 1977: Rod Stewart – You’re in my Heart

1977 a fost anul în care „Elvis has left…” Not only the building, but… this whole world. Nu vreau să dezvolt subiectul; au făcut-o atâția. Doar atât vreau să spun: că unul dintre hiturile anului a fost cel al unuia dintre nenumărații așa-numiți „Plastic Elvis”, și anume Danny Mirror. Indiscutabil, o interpretare impresionantă.

Locul 6 în UK Charts, octombrie 1977: Danny Mirror – I Remember Elvis Presley

Pe locul 5 găsim o piesă care avea să ocupe locul 87 în The Billboard Hot 100 All-Time Top Songs, compusă de Maurice White și Al McKay, membri ai excepționalului grup Earth, Wind & Fire. Sub titulatura de The Emotions, surorile Jeanette, Pamela, Wanda și Sheila Hutchinson aveau să dea lovitura cu Best of My Love. Ulterior, în 1979, The Emotions aveau să colaboreze cu Earth Wind & Fire la realizarea unuia dintre cele mai mari succese de discotecă din toate timpurile, Boogie Wonderland.

Locul 5 în UK Charts, octombrie 1977: The Emotions – Best of My Love

Urmează și primele patru locuri! Stați pe-aproape!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu